Bu atölyede dünyayı, etrafımızdakileri, en bilimsel ve temel halleriyle ele almaya çalışıyoruz. Çocuklarımıza bilimsel düşünme becerisi katıp ileriki yaşamlarında üretime katıldıklarında neden, nasıl sorularını sorabilen, yeni düşünceler üretebilen, hala merak eden, dünyayı tanımak ve anlamak isteyen çocuklar olsunlar istiyoruz çünkü. Yani aslında sınırları olmasın, çılgınca düşünebilsinler ve deneyebilsinler istiyoruz. Peki, biz onların önlerine sınır koyarak sınırsızlaştırabilir miyiz? Tabii ki hayır işte bu yüzden atölyemiz var. Fen ve matematik atölyemizde doğayı, organik ve organik olamayan materyalleri inceliyoruz. Bu etkinliklerin temelini doğadaki canlı ve cansız varlıklar oluşturuyor, insanlar, bitkiler, hayvanlar, dış görünüşleri, yaşam şekilleri, beslenme şekilleri, diğer canlılarla benzer ve farklı yönleriyle ayrıntılı şekilde ele alıyoruz. Çeşitli deneyler yapıyoruz ve çocukların merak duygularını ve anlama isteklerini daha da perçinliyoruz.
Matematik çalışmalarında ise kavram tahtaları kullanımı, zihinden matematik çalışmaları, nesnelerle matematik etkinlikleri, dev abaküslerle çalışma gibi etkinlikler yapıyoruz. Etrafımızda gördüğümüz her şeyin kendi içinde bir matematiğinin olduğunu ve bunu anlamanın yollarını ararız. Matematik becerilerini destekleyen oyunlar oynarız.
Matematik etkinliklerinin temel kavram ve becerilerini öğreniriz ve tanırız. Mantık, sınıflandırma, karşılaştırma, sayı duygusu ve sayma şekilleri, konum ilişkileri ve parça-bütünler, birebir eşleştirme, grafik okuma hazırlama, geometrik şekilleri tanıma, basit toplama ve çıkarma yapabilme, zamanla ilgili kavramları tanıma, nesneleri ölçebilme yaptığımız çalışmalardan bazıları.